Ki volt Kájoni János

Hogy ki volt Kájoni János, és hogy mit jelent ha valaki polihisztor, megtudhatták Szentegyházán, a Tamási Áron Általános Iskola tanulói. 2020 március 9-én az iskolához látogatott a Kájoni Workshop Karaván, Kádár Kincső pedagógus személyében, aki egy nagyon újszerű, érthető, könnyen tanulható, sok-sok izgalmat, élményt jelentő foglalkozást hozott el.

A foglalkozás során, mint egy történelem órán, megelevenedett Kájoni János alakja, egy kisfilm és sok szemléltető kép, amelyek fokozták bennünk a csodálkozást, hogy milyen sokoldalú lehet egy ember és mennyi tudást birtokolhat és állíthat az emberiség szolgálatába. E rendkivüli történelem órán nem csak az eszünkbe de a szívünkbe is zártuk Kájoni alakját.

A foglalkozás második felében, az ügyes kezek varázsoltak egy cipős doboz belsejéből egy valóságos nyomdát : Ferences barátokkal, betűkkel, könnyvekkel, nyomdával együtt, amellyel Kájoni somlyói nyomdáját idéztük meg.

A program a KALOT szervezésében, a Hargita Megyei Kulturális Központ által meghirdetett Kájoni 390 emlékévéhez kapcsolódva, a Betlehen Gábor Alapkezelő ZRT. A szomszédos országokban működő civil és egyházi szervezetek gyermekbarát tevékenységének támogatásával valósult meg.

Ezúton is köszönjük a feledhetetlen tevékenységet!

  

Jelvényünk

Újdonságok

Kapcsolat

Telefon/Fax: +40 266 246 897

E-mail: gs.gaboraron@eduhr.ro

 

Postacím:

Hargita megye - jud. Harghita

Szentegyháza - Vlăhiţa

Utca: Mihai Eminescu, szám: 2/B

Irányítószám: 535800

 

Pszichológus:
MIKLÓS CSILLA
0745295089

Fejlesztő pedagógus:
SZIKSZAI ORSOLYA
0744107871

Logopédus:
LACZKÓ KŐSZEGI GYÖNGYVÉR
0745195263